Swe-Dan Seafoods heter numera Sweden Pelagic

Sedan en tid tillbaka heter företaget Swe-Dan Seafood AB inte längre så utan Sweden Pelagic AB. Ägare av företaget är danska FF Skagen A/S och Västkustfisk SVC AB som äger 50% var. Sweden Pelagic driver två mottagningsanläggningar för pelagisk fisk och en fiskberedningsfabrik. Det sammanlagda antalet anställda är kring 50

Fabriken i Ellös

Fabriken i Ellös

Den senare drivs i dotterbolaget Sweden Pelagic Ellös AB, ett företag som tidigare hette Fiskberedning Paul Mattsson AB. Fiskemottagningsanläggningarna ligger i Västervik (Sweden Pelagic Västervik AB) och Ronehamn (Sweden Pelagic Gotland AB).  Fabriken i Ellös har byggts ut kraftigt  vilket inneburit att beredningskapaciteten ökat från 130 ton per dygn till 480 ton. Även hamnen och kajen vid företaget i Ellös på nordvästra Orust ska byggas ut och fördjupas till 8 meter så att större fiskebåtar kan lägga till.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

PS. Hemsidan för Swe-Dan Seafoods/Sweden Pelagic verkar ha hackats och kan för närvarande inte besökas.