Förändringar i styrelsen för SFPO

Den 17 juni hade SFPO (Sveriges Fiskares Producentorganisation) årsstämma. Större delen av styrelsen omvaldes, men två personer avgick (Mathias Ivarsson och Kjell Sörensson) och två nya invaldes. SFPO är Sveriges största organisation för yrkesfiskare.

Numera består styrelsen i SFPO av Peter Olsson (ordförande), Tore Johnsson (vice ordförande), Lars-Johan Olsson, Stefan Westerberg, Sterner Lundgren, Martin Axelsson, Peter Hagberg, Andreas Ganefjord, Kristian Nilsson och Benny Karlsson.

Peter Olsson har fiskeriföretaget KB Zelandi med adress i Smögen tillsammans med sin son. De bedriver främst kustnära fiske med trål och snörpvad på allt från kräfta till skarpsill och har flera fiskebåtar. Tore Johnsson är en garnfiskare från Öland, Stefan Westerberg är delägare i Valöskär AB som äger räktrålaren GG 410 Valöskär med hemmahamn på Vrångö, medan Sterner Lundgren är delägare i Fiskebåten Rossö HB på Rörö som bl.a. driver GG 39 Rossö som fiskar traditionellt, dvs både demersalt och pelagiskt.

Peter Hagberg är delägare i Hagberg & Hansson Fiske AB på Björkö som bedriver demersalt fiske efter kräfta och fisk med flera båtar, Andreas Ganefjord är delägare i GG 150 Älvsborg med Fiskebäck som hemmahamn och som främst ägnar sig åt fiskfiske i Skagerak och Nordsjön och Martin Axelsson äger garnbåten GG 765 Gideon i Rönnäng.

Kristian Nilsson äger HG 59 Eva-Maria med hemmahamn i Svanshall i Skåne och Benny Karlsson har adress i Falkenberg med ett företag som heter Saltvik i Falkenberg AB och brukar ha en båt som heter FG 47 Saltvik med Glommen som hemmahamn. I skeppslistan för 2016 har han ingen båt alls. det finns två fiskare som heter Lars-Johan Olsson, en på Rörö med en liten båt och en i Grundsund med en lika liten båt.

Styrelsen domineras tydligt av personer som hör hemma i Göteborg med omnejd även om ordföranden och eventuellt en till är från norra Bohuslän. Peter Olsson är dock ursprungligen från Åstol och har bott på Rörö. En person är från östkusten och en från Halland. 4 fiskar främst småskaligt, kustnära och med passiva redskap och resten småskaligt med trål.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , ,

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!