Större nya båtar som ska tillkomma i den svenska fiskeflottan

Under detta år och kommande år har och kommer den svenska fiskeflottan att få tillskott av några nya större fiskebåtar. En är den tidigare HG 62 Beinur som numera har svensk flagg och just nu namnet Ginneton C. Ginneton C är den största fiskebåten i Sverige även om den ännu inte tycks vara registrerad som fiskebåt. Båten är på 1 424 bruttoton. Ägare är Fiskeri AB Ginneton. Än så länge tycks båten ligga på varv i Hirtshals.

En annan större båt på väg in i den svenska fiskeflottan är en ny GG 229 Clipperton, beställd från Karstensens Skibsværft i Skagen för leverans år 2018. Det är en båt på 1 399 bt och en längd på 63 meter. Beställare är B-C Pelagic AB. Den ersätter två tidigare båtar. GG 229 Bristol som sålts och nuvarande GG 438 Clipperton.

Dessutom ska en ny räktrålare vara beställd av Arkö Fiske AB.

SO 734 Aine

SO 734 Aine. Bild: Pieter Inpyn

Räknar vi också utlandsflaggade svenskägda båtar är ytterligare tre större båtar på väg. Det är en ny NC 330 Kristin för Kristine Fiskeri AB pch deras tyska dotterbolag. Den nuvarande båten ska säljas och ersättas med den nuvarande SO 734 Aine, en båt på 798 bruttoton och en längd på 49 meter.

Vidare har vi två båtar som ska byggas på Karstensens i Skagen. Den första är S 364 Rockall som ska bli 70 meter lång och på 2 352 bt. Beställare är Astrid Fiskeri A/S, dotterbolag till svenska Astrid Fiske AB. Leverans 2017 och ersätter då den nuvarane E 532 Rockall. Den andra nya båten från Karstensens med dansk flagg men svenskägd är en ny S 144 Themis för Themis Fiskeri A/S som har ett svenskt moderbolag, Rylo AB. Den nya båten ska bli på 1 399 bt och ha en längd på 63 meter.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!

Ett svar på ”Större nya båtar som ska tillkomma i den svenska fiskeflottan”

Kommentarer är stängda.