Veckans båt – GG 73 Ingun

GG 73 Ingun är en Sveriges större räktrålare och en av de största båtarna som landar räkor i Göteborgs fiskhamn. Hemmahörande på Fotö och ägd av Fiskeri AB Ingun som ägs av Per Olof Ivarsson och Robert Ivarsson.

Per-Olof och Robert Ivarsson är bröder till Ingvar Ivarsson med kräft- och räkfiskebåten GG 773 Signora. De tre bröderna är dessutom kusiner till Conny Ivarsson som har räktrålarna GG 105 Titania och SD 191 Silverön och sysslingar med Mathias Ivarsson som är delägare i GG 707 Arkö, en annan av Sveriges största räktrålare.

Fiskeri AB Ingun omsatte 10 miljoner kronor under det verksamhetsår som slutade i augusti 2015 och har bokförda tillgångar på lika mycket. Företaget som har tre anställda har gått med vinst de senaste två åren. Företaget har dotterbolaget Fiskeri AB Danafjord som äger GG 980 Danafjord, en skrotbåt med räktillstånd som används som en så kallad kvotbåt. Den används i praktiken inte till nåt fiske, men redovisar tillräckligt mycket fångst varje år för att räktillståndet ska kunna behållas.

Båten är byggd på Ö-varvet och var klar 2000. Är idag på 222 bruttoton och nästan 24 meter lång. Huvudmotor är en Caterpillar på 720 kW. Används främst till räkfiske och fiskfiske i Skagerak och Nordsjön.

ingun1_Fiskeback_maj2016_ - 3ingun2_Fiskeback_maj2016_ - 3ingun1_Fiskeback_maj2016_ - 2foto_150612_41foto_150612_06

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!