Samherji ökar sitt ägande i norska Nergård

Nergård AS i Norge är landets näst största vitfiskfiskeföretag med både fiske och fiskindustrier. Samherji är Islands största fiskeriföretag och har en bred verksamhet inom all typer av fiske och fiskberedning. Samherji har en tid ägt 22% i det norska företaget men har nu ökat ägandet till 39,9%.

Huvudägare i Nergård är Norsk Sjømat AS med 60,1% av aktier, aktiekapital och röster. Norsk Sjømat AS ägs i sin tur av Bjarte Tunold och Per Magne Gröndahl via personliga holdingbolag och Norsk Sjømat Holding AS. Arne Stan som tidigare var huvudägare i Nergård har därmed såld sin andel av företaget. Kvervas tidigare bud på Nergård AS har därmed inte blivit verklighet,

Norsk Sjømat AS är ett fisbearbetnings- och exportföretag som bland annat äger grossisten Storm Seafood i USA

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , ,

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!