Rasmussen – Hanstholms kvotkungar

Familjen Rasmussen med Benny Rasmussen i spetsen äger HM 379 Lingbank och kvotbåten L 17 Bette Jens via Lingbank Fiskeri ApS, och äger kvotbåten HM 41 William via Lingbank Baltic ApS. Mellan 2005 och 2015 var Fiskeriselskabet Lingbank ApS ägare av HM 379 Lingbank. Båten köptes samma år från Gitte Henning A/S som köpte den år 1998. Då hette båten E 567 Shannon. Mellan 1980 och 2005 ägde Benny Rasmussen en annan båt som hette T 379 Lingbank, senare HM 379 Lingbank.

Lingbank Fiskeri ApS, grundat 2006, ägs formellt av Lingbank Holding ApS som ägs av Benny Rasmussen. Lingbank Baltic ApS ägs av Jens Schneider Rasmussen via Sauer Rasmussen Holdings ApS. Ett tredje bolag är Lingbank Pelagic ApS som ägs av Jonas Sauer Rasmussen via Jonas Rasmussen Holding ApS. Jens Rasmussen och Jonas Rasmussen är söner till Benny Rasmussen.

Benny Rasmussen sitter också i styrelsen för FF Skagen A/S liksom i styrelsen för DPPO.

Benny Rasmussen har uppmärksammats i samband med kvotekong-diskussionen i Danmark då DF-politikern Ib Poulsen uppfattade ett uttalande av Rasmussen som ett hot. Benny Rasmussen bad senare om ursäkt för detta då det inte var hans mening att uttala ett hot.

En ny och större HM 379 Lingbank är beställd på Karstensens Skibsværft:

Rederi og byggeværft har en lang historie sammen. Således forlængede Karstensens Skibsværft A/S i 1997 første ”Lingbank”. Begge parter har derfor haft en positiv indgangsvinkel til en konstruktiv dialog, med det klare mål, at komme overens om en kontrakt.

[…]

Nye ”Lingbank” vil få en længde overalt på 49,95 m og en registreret længde på 44,95 meter. Lasteevnen vil blive 1300 m3.  Det nye fartøj vil blive veludrustet med kraftige wincher, kraner etc. Fremdrivningsanlægget er baseret på en økonomisk hovedmotor fra MAN Diesel & Turbo på 2920 kW.

Läs mer:

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!