Svensk fiskexportör köpt av kinesiskt företag

Feskarbröderna är ett större fiskhandelsföretag i Göteborg. Det har en rad dotterbolag varav det största är Bröderna Hanssons i Göteborg Export AB. Det senare företaget har sålts till det kinesiska företaget Huitai Group, formellt Hui Tai Investment Group Ltd. Detta företag sysslar med saltutvinning, tillverkning av kemiska produkter med utgångspunkt från salt, livsmedel, fiskodling, transporter, handel (bland annat fiskimport) och finansverksamhet. Huvudägare i företaget är Loncin Group som ägs av Tu Jianhua.

Innan affären blir helt klar krävs det godkännande från de svenska och kinesiska livsmedelsverken

Bröderna Hansson hade 54 anställda under 2016 med en omsättning på 361 miljoner SEk. Enligt VD Håkan Wing som uttalar sig i GP var omsättningen under 2017 betydligt högre, 452 miljoner kronor, Han uppger också att de huvudsakliga exportprodukterna varit sill och torsk till Finland,

Bröderna Hansson startade sin verksamhet redan 1880 men har nu en längre tid ägts av Feskarbröderna. Ägare av Feskarbröderna är främst familjen Nilsson. Moderbolaget har tidigare också varit engagerat i pelagiskt fiske visa dotterbolaget Gustus AB. ENligt Gp fisnn det inga arvingar som vill ta över efter de nuvarande ägarna som därför beslutat sig att sälja exportverksamheten till det kinesiska företaget.

Läs mer:

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!