Trawlermen – tv-serie om trålfiske i Nordsjön och Nordatlanten

De flesta känner till tv-serien Deadliest Catch på Discovery Channel som handlar om krabbfiske utanför Alaska. Det finns fler serier om verkligt fiske, men de flesta är ganska okända. Några andra exempel TV-serier om fiske som finns är Battle on the BayWicked TunaColdwater CowboysMighty Ships, Gutterne på kutterne och Trawlermen.

Trawlermen var en TV-serie som producerades av BBC och handlade främst om demersalt trålfiske efter bottenlevande fisk och skaldjur i Nordsjön och Nordatlanten. Den sändes 2006-2010. De yrkesfiskare om är med i serien är främst från Peterhead och Fraserburgh men även från andra skotska hamnar. En el avsnitt handlade också om mer storskaligt pelagiskt fiske efter makrill och sill.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!