Nya EU-regler kan möjliggöra bidrag till utbyggnad av fiskhamnar

EU har beslutat om nya regler för bidra ur Europeiska fiskefonden (EHFF). En ny möjlighet i reglerna är att få bidrag till modernisering av fiskhamnar:

Eftersom fiskehamnar, landningsplatser, skyddshamnar och auktionshallar är mycket viktiga för att säkerställa de landade produkternas kvalitet, liksom säkerhet och arbetsförhållande, bör EHFF prioritera stöd till modernisering av hamninfrastruktur, framför allt vad gäller saluföring av fiskeriprodukter, i syfte att optimera de landade produkternas mervärde.

Denna nya regel bör göra det möjligt att få bidrag till att bygga ut och/eller modernisera Björnhuvudet på Öckerö, Fiskhamnen i Göteborg och Fiskebäcks hamn. Det är tre projekt som länge diskuterats och där det inte finns tillräckligt med finansiering idag.

Läs mer:

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!