SM 53 Glomskär har köpts av Båt GG 330 Carmona AB

Båt GG 330 Carmona AB som ägs av familjen Gustafsson på Dyrön och i Rönnäng har sålt GG 330 Carmona till Fiskeriselskabet Stella Nova ApS med familjen Bryngelsson på Fotö och Öckerö som ägare. De har nu istället köpt SM 53 Glomskär från DE Fiske AB på Öckerö varvid båten tycks återfått sitt tidigare namn Stjärnvik med okänt distriktsnummer. Samtidigt finns det en annan båt som heter Stjärnvik så namnbytet verkar faktiskt lite underligt. Eller handlar det om en felskrivning på Eos hemsida?

Det är väl dessutom troligen bara tillfälligt som Båt GG 330 Carmona AB köpt Glomskär för sannolikt har de beställt eller ska beställa en ny fiskebåt. Agerandet liknar agerandet i Rederiet Ruth A/S i samband med att de beställt en ny båt.

DE Fiske AB har, vilket jag tidigare skrivit om, i sin tur köpt den tidigare L 421 Cadiz från  Berndtsson & Börjesson Fiskeri ApS och gett den namnet Glomskär medan  Berndtsson & Börjesson Fiskeri ApS köpt AS 464 Stella Nova från Fiskeriselskapet Stella Nova ApS. De sistnämnda bolaget har som jag redan nämnt köpt den tidigare GG 330 Carmona som alltså blivit nya S 464 Stella Nova. Inte AS 464 Stella Nova så företaget har därmed bytt hemmahamn för sin båt till Skagen istället för Grenå.

Nya L 421 Cadiz i Fiskebäck, den tidigare AS 464 Stella Nova.

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!