Vild med Sild

Vild med Sild har til formål at få danskerne til at spise mere sild i hverdagene og ikke blot til højtiderne. Derfor vil Vild med sild, som er et initiativ skabt af den danske Sildebranche, rigtig gerne inspirere dig til at sætte mere sild på bordet i det daglige.

»Vi arbejder ihærdigt på, at sildens brand bliver løftet til at være en nem, sund og bæredygtig ret til såvel frokost som aftensmad. Og det er indtil videre blevet taget rigtig godt imod,« siger projektleder på Vild med Sild, Peter Kongerslev.

Vild med Sild er et samarbejde imellem Scandic Pelagic, Danmarks Pelagiske Producentorganisation, Landbrug & Fødevarer samt de tre færdigvareproducenter Tenax, Hirtshals Seafood og Amanda. Kampagnen inddrager mange elementer, herunder de sociale medier og detailhandlen. Men i slutningen af 2020 var også en lang række kokke inviterede til en præsentation omkring sild.

»En stor del af projektet er at få samlet og præsenteret en masse lækre, enkle opskrifter med sild, primært til børnefamilier. Det interessante er nemlig, at de fleste børn er vilde med sild – men forældrene tror ofte det modsatte. Det viser virkelig, at der er noget at tage fat omkring,« siger Sales Director i Scandic Pelagic, Kenneth Axen.

Det oprindelige pilotprojekt på europæisk vegne har haft svære vilkår under coronakrisen. Kenneth Axen håber imidDen danske Vild med Sild kampagne er skudt i gang med stor succes Danmark har det seneste års tid kørt det internationale pilotprojekt for Vild med Sild. Nu er det endelig blevet tid til at få den rene danske kampagne ud over stepperne. Startskuddet på den toårige kampagne lød i november, og projektet er indtil videre blevet taget rigtig godt imod. lertid, at det danske projekt vil få det øvrige europæiske marked til at samle sig om bordet igen.

»Det er ret unikt at være hele branchen samlet – fra fisker til industri til færdigvareproducent. Vi håber, at outputtet på det danske projekt bliver, at vi får inspireret de øvrige lande, så vi internationalt kan skabe samling i branchen igen og udvikle sildens brand i fællesskab,« siger Kenneth Axen.

Nye Kostråd – spis mere fed fisk

Fødevareministeriet har præsenteret nye kostråd for sundhed og klima, de anbefaler blandt andet at man skal spise mere fed fisk såsom sild og makrel. Det bliver anbefalet at spise 350 g fisk om ugen, heraf 200 g fede fisk. Fede fisk er fx sild, makrel, laks og ørred. Det er vigtigt, at du varierer mellem forskellige fisk. 350 g fisk om ugen svarer til fx at spise fisk to gange om ugen som hovedret samt flere gange om ugen som pålæg. Alle former for fisk og skaldyr tæller med i de 350 g om ugen. Det gælder både opdrætsfisk og fisk, der er fanget vildt.

Läs mer:

Gilla Njord på Patreon!
Become a patron at Patreon!