Themis Fiskeri har stärkt sin verksamhet i Danmark

Skagenföretaget Themis Fiskeri A/S som ägnar sig åt pelagiskt fiske har genom att köpa fiskerättigheter från Henning Kjeldsens företag Gitte Henning Pelagic A/S stärkt sin verksamhet. Det genom att de införskaffat fiskerättigheter som ger dem en möjlighet att bedriva ett mer diversifierat fiske året runt. På sin facebooksida skriver företaget följande om köpet av fiskerättigheter:

»Det giver os mulighed for at optimere driften og udnyttelsen af S 144 Themis. Themis har fisket helt fantastisk og fortjener at være på havet så meget af året som overhovedet muligt. Med handlen får vi som fiskeriselskab ikke bare flere fiskerimuligheder året rundt, vi får også nye fiskearter ind i rederiet. Vi har længe haft et stort ønske om at engagere os i fiskerierne på atlanto-sild, ikke kun fordi det er spændende for både skipper og mandskab, men også fordi det gør forretningen langt mere stabil og uafhængigt, ved at sprede den over flere fiskerier.«

»Fiskekvoter har det med at svinge både op og ned i takt med naturens- og måske især biologernes luner,« skriver Themis på deres facebook side. »Tidligere har vi været mere sårbare overfor især udsving i tobis- og brislinge-kvoterne, men med de nye arter får vi en tiltrængt ballast og bliver samtidig mere robuste.«

Familjen Ryberg som äger Themis Fiskeri A/S har ägnat sig åt fiske i cirka 400 år. Skagen och Thyborøn har under lång tid på1900-talet varit viktiga för dem. Idag är företaget hemmahörande i Skagen men landar det mesta av sin fångade fisk i Thyborøn.

S 144 Themis

Förutom Themis Fiskeri A/S är det ytterligare fem företag som köpt fiskerättigheter från Gitte Henning Pelagic. Ett av dem är Rederiet Isafold A/S som även köpt den båt som Gitte Henning beställt vid ett danskt varv.

Läs mer:
Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!