Sillens helg på Marstrand

Idag, den 4 juni, och imorgon är det sillens helg på Marstrand. Under dagarna två  tävlar Marstrands olika matställen om vem som gör den bästa sillinläggningen. Den sillinläggning som vinner tävlingen kommer nästkommande vinter att säljas i dagligvaruhandeln i Sverige. Det hela kallas Sillracet. Ett tiotal restauranger och serveringar deltar arrangemanget.

I år finns det förutom att smaka på inlagd sill också möjlighet smaka på bland annat sillburgare. Ett flertal matproducenter visar upp sig på kajen.

Hela evenemanget startar klockan 12 idag och i tillägg till möjligheten att få smaka på en mängd olika sillinläggningar och sillprodukter går det även att lyssna på olika föredrag och var med om annat. Det hela är slut klockan 16:00 på söndag.

Det är bland annat föredrag om föredrag om sillperioder i Marstrand och professor Leif Andersson som håller föredrag om sill och strömming i svenska vatten. Dokumentärfilmaren Bodil Tingsby berättar dessutom om filmen Havets Silver.

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!