Johan i Hallen & Bergfalk förvärvar Fisk Idag

Johan i Hallen & Bergfalk AB (JHB)  är en av de ledande leverantörerna av kött, fisk och skaldjur. De har nu köpt Fisk Idag i Göteborg AB som de anser är ett betydande tillskott till företaget. Fisk Idag är en fiskgrossist med en stark närvaro framför allt i västra Sverige. Avsikten enligt JHB är att stärka deras position i förhållande till restauranger och butiker. Köpet beräknas slutföras i februari, efter nödvändiga myndighetsgodkännanden.

Fisk Idag är en fiskgrossist som hävdar att de har ett nära samarbete till lokala fiskare och odlare. På Öckerö finns en modern produktionsanläggning där de förädlar fisk och skaldjur med traditionellt hantverk och skapar nya hållbara produkter.

– Vi ser mycket positivt på affären, Fisk Idag kommer passa utmärkt in i JHB-familjen där vi alltid strävar efter att utveckla vår specialistkompetens. Vi ser goda möjligheter att tillsammans nå fler kunder och utveckla vårt sortiment, framför allt genom den fina produktionsanläggningen på Öckerö, säger Andreas Göthberg i ett pressmeddelande. Han är VD i Johan i Hallen & Bergfalk AB.

Ägare av Johan i Hallen & Bergfalk AB är riskkapitalbolaget Litorina genom en av deras fonder och Litorina V Investment AB. Säljare av Fisk Idag i Göteborg AB är Nordward Seafood Group AB som i sin tur ägs av riskkapitalbolaget Valedo Partners genom en av deras fonder och Valedo Partners III AB.

.

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!