Kort om Nordic Seafood Summits första dag

Nordic Seafood Summit är en liten branschmässa. Detta då svensk sjömatsindustri är en liten bransch. Vartannat år är det tänkt att mässan ska hållas i Stockholm och vartannat år i Göteborg. I år är den i Göteborg. Den första dagen av Nordic Seafood Summit erbjöd tre intressanta programpunkter plus en prisutdelning. Dessa saker ska jag återkomma till i ett längre inlägg.

De flesta svensk sjömatsproducenter var där. Det var tångodlare, fiskodlare från Norrland, musselodlare, sillberedare med flera. Men det som också var uppenbart är att många svenska fiskindustriföretag är norskägda. Förutom svenska fiskindustri var även en del finska, norska, danska och grönländska intressenter och företag där. I de fallen handlar det om fiskodling och räkor. Nästan alla bjöd de på smakbitar av deras produkter.

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!