Arctic Storm

Inlägg nr 17 av 20 i serien Fiskeriföretag i USA

År 1969 köpte ägarna till fiskebåtarna Nordic Fury och Pacific Fury en gammal tanker som låg i Pearl Harbor på Hawaii. Deras tanke var att bygga om den till fiskebåt. Detta kom att dröja till 1984 då de slöt ett kontrakt med ProFish International Inc för fiske och surimi-produktion. 1985 blev också koreanska Oyang delägare i projektet. 1988 var fabrikstrålaren Arctic Storm färdig med tre olika delägare via bolaget Arctic Storm Inc. Den tredje av dessa och initiativtagare till det hela är Fury Group Inc som äger Nordic Fury och Pacific Fury.

1993 slöt Arctic Storm Inc avtal med Arctic Fjord LLC om management av fabrikstrålaren Arctic Fjord som ägs av Arctic Fjord Inc. 30% av Arctic Fjord Inc ägs av Bristol Bay Economic Development Corp (BBEDC) och Arctic Storm är för sin del också delägare.

Arctic Storm är en båt på 4 068 bruttoton och Arctic Fjord är på 3 143 bruttoton.

Arctic Storm

Arctic Storm

2012 kontrollerade Arctic Storm och Arctic Fjord 5% var  av den pollockkvot som ingår i det som sköts av Pollock Conservation Co-op i Alaska:

American Seafoods — 47.37 %
Trident Seafoods — 18.64 %
Glacier Fish Co. — 17 % (Norton Sound Economic Dev. Corp äger andel via Siu Alaska)
Arctic Storm — 5.03 %
Arctic Fjord — 4.9 % (Bristol Bay Economic Dev. Corp 30% )
Starbound — 4.33 %
C/P Northern Hawk — 2.73% (Coastal Villages)

Arctic Storm är en av sex medlemmar i At-Sea Processors Association och det är samma bolag som är medlemmar i Pollock Conservation Co-op.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Serienavigation<< Aleutian Spray FisheriesGlobal Seas >>
Advertisements