Danska båtars makrillandningar 2015

Makrillfisket är i stort sett uteslutande till konsumtion. Fisket som sker i Nordsjön, Nordatlanten och Norska havet domineras av stora pelagiska fiskebåtar, båtar som i huvudsak är kombinerade snörpvadsbåtar och trålare. Ett fåtal båtar dominerar fisket helt och ingen av dem är mindre än 1 400 bruttoton. Värdemässigt är makrillfisket normalt det tredje viktigaste danska fisket efter industrifisket och sillfisket.

Hg 264 Ruth

HG 264 Ruth. Bild: Richard Paton

Danska båtar har fiskat mer än den danska kvoten och mer än de i varje enskilt har haft rättigheter till. Något som väl kan tyda på att danska båtar bytt till sig kvot från andra länder. Men samtidigt så är det också så att danska båtar har tillgång till en viss kvot i färöiska vatten, kanske också i grönländska vatten. De landningarna ingår kanske också i redovisningen av landad makrill hos NaturErhvervsstyrelsen.

Fångad makrill, ton

S 349 Gitte Henning, 9 216, Gitte Henning A/S
HG 264 Ruth, 6 678, Rederiet Ruth A/S
HG 333 Isafold, 6 214, PR HG 333 Isafold
HG 62 Beinur, 4 574, Tindskard
HG 265 Asbjørn, 4 453, Asbjørn ApS
E 349 Cattleya, 3 765, Cattleya A/S
S 264 Astrid, 2 899, Astrid Fiskeri A/S

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , ,

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!