Feltänkt nominering till miljöpris

WWF:s fiskguide har nominerats som kandidat till att få Nordiska rådet miljöpris. Eller rättare sagt så handlar det om att en app som utvecklats och som presenterar fiskguiden nominerats till priset.

Att WWF:s fiskguide, i vilken form den än presenteras, eventuellt får ett miljöpris ser jag som problematiskt. Bara att den nomineras är ett problem. Guiden innehåller en lång rad märkligheter och en del rena faktafel. Det är helt enkelt en undermålig produkt om än med vällovligt och bra syfte.

Att ge ett pris till en undermålig produkt tycker jag är skandalöst, men det visar hur okunniga de flesta är om fiske och fiskerelaterade frågor. Det är en okunnighet som tyvärr riskerar att kosta många yrkesfiskare deras uppehälle, deras arbete. Fiskguiden liksom Nordiska rådets miljöpris är en del i den process som leder till att yrkesfisket riskerar att slås ut och som bygger på okunnighet om frågorna.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!