Veckans båt – GG 778 Lövön

GG 778 Lövön byggdes 2012 på Tjörnvarvet i Rönnäng. Skrovet byggdes på Riga Shipyard. Båten är på 807 bruttoton och i grunden exakt samma konstruktion som GG 330 Carmona som dock är längre och större. 44 meter lång och försedd med en 2 000 kW MAK 6M 25C huvudmotor, två Volvo-Penta hjälpmotorer och sidopropellrar (thrusters) från Caterpillar. Båten är en stor pelagisk trålare som främst fiskar sill, och skarpsill med flyttrål (pelagisk trål). GG 778 Lövön och GG 330 Carmona samarbetar i stor utsträckning kring fisket.

GG 778 Lövön

Ägare av båten sen leveransen är Lövön AB som ägs av familjen Arvidsson. I styrelsen för företaget sitter Mats Arvidsson, Anders Arvidsson och Gunnar Arvidsson. Mats Arvidsson är också ägare av Rönnängs Fartygskonsult AB inklusive dotterbolaget Tjörnvarvet AB. I styrelsen för de företagen sitter också hans son Andreas Arvidsson som är ägare av Alfa Marine Consulting AB. Familjen Arvidsson äger också det nybildade bolaget Lövön Holding AB så en del förändringar är sannolikt att vänta vad det gäller ägandet och ägarstrukturen.

Gunnar Arvidsson är också styrelseledamot i PFG Fish AB som är delägare i en pelagisk trålare i Polen. Anders Arvidsson är suppleant i samma styrelse där Anders Gustafsson från Båt GG 330 Carmona AB också är ordinarie ledamot och Martin Ivarsson från samma företag suppleant. Tidigare hade PFG Fish AB fler delägare men idag verkar det vara så att bolaget enbart ägs av Båt GG 330 Carmona AB och Lövön AB.

Läs också: Sveriges största fiskebåtar 2019

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!