Ny GG 64 Astrid Marie beställd

Astrid-koncernen har enligt uppgifter i Swedish Shipping Gazettes specialutgåva i samband med Donsö Shipping Meet 2019 (DSM19) beställt en ny fiskebåt på Karstensens Skibsværft i Skagen. Båten ska bli nästan 64 meter lång och enligt uppgift få namnet GG 64 Astrid Marie. Det är en större båt än den nuvarande GG 764 Astrid som den väl sannolikt ska ersätta. Astrid-koncernen har inte tillräckligt stora fiskerättigheter i Sverige för att kunna ha två stora båtar. Leverans av den nya båten är tänkt att ske i oktober 2020.

Vad som ska hända med GG 764 Astrid är oklart. Men kanske kommer den att säljas till de som köpte den gamla GG 64 Astrid Marie, nämligen familjen Axelsson i Fiskebäck som numera har företaget Axfish AB. De har ju dessutom har sålt GG 158 Sunnanland (den tidigare GG 64 Astrid Marie) och har ingen båt i nuläget.

Rykten som jag uppsnappade under besöken på Donsö för fartygsdop och DSM19 gör också gällande att Astrid-koncernen beställt en ny större båt som ersättning för den sålda S 364 Rockall (numera S 205 Ceton). Om det är sant eller inte har jag ingen aning om. Folk kanske tror att den båt som ska bli nya GG 64 Astrid Marie är en ersättning för den sålda S 364 Rockall.

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!