Det mest lästa på sajten 2019

Läsandet på bloggen är ganska jämt fördelat. I stort sett alla artiklar och inlägg jag publicerar har mer än 200 läsare. De som hade flesta läsare under 2019 hade lite över 2 000 läsare.

Typen av artiklar som har flest läsare varierar men under 2019 var artiklar om havsgudar som jag skrev när jag startade bloggen mycket lästa. Mest läst var en konsumentupplysningsartikel som redogör för vad olika ord för skarpsill, sardin och ansjovis egentligen betyder. Mina läsare har också varit intresserade av stora fiskebåtar, framförallt stora fiskebåtar i Sverige.

Sen har läsarna varit nyfikna på vem jag är och på de personer som låter mig använda bilder som de tagit såssom Lennart Ramsvik (Maritimbild), bröderna Bandholm och Jimmy Romanowski..

De tio mest lästa artiklarna på Njord år 2019, artikel, antal läsare

Skarpsill, brisling, ansjovis, sardell och sardin2 660
Ny fiskeriminister och förslag om att lägga ner svenskt västkustfiske2 018
Veckans båt – GG 229 Clipperton1 681
Njord1 670
Vad händer i Fiskeri AB Ginneton?1 667
Sveriges största fiskebåtar 20191 415
Ägir1 277
Maritimbild1 206
Ran1 141
De stora trålarna fiskar inte upp strömmingen1 131

Under året har jag dessutom flyttat skrivandet om enskilda båtar ur ett historiskt perspektiv (så kallad båtologi) till en separat sajt, Noatun. Där skriver jag numera också historiska artiklar om enskilda varv som bygger fiskebåtar, enskilda fiskelägen, motortillverkare och liknande. En hel del sådant som är av nyhetskaraktär skriver jag dock fortfarande på denna sajt.

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!