Hirtshalsfiskarna – Rederiet Isafold A/S

Rederiet Isafold A/S är det fjärde stora pelagiska fiskeriföretaget i Hirtshals och tillika det enda som ägs av en ursprungligt dansk familj. Aktieägare i bolaget är Skovbrynet Tornby ApS med 94% av aktierna och rösterna samt Kristian Larsen Holding Hirtshals ApS med 6%. Skovbrynet Tornby ApS ägs av paret Lise Bjørn Jørgensen och Karsten Mølgaard. Dessutom äger Skovbrynet Tornby ApS 94% i Isafold Invest ApS och resterande aktier ägs av Kristian Larsen Holding Hirtshals ApS.

Rederiet Isafold A/S är ägare av en stor pelagisk fiskebåt, HG 333 Isafold på 2 499 bruttoton. Bolaget har drygt 20 anställda men är nytt och har inte redovisat nån större ekonomisk verksamhet för år 2019 då HG 333 Isafold ägdes av att partrederi. Företaget har en icke-uppdaterad gammal hemsida.

HG 333 Isafold

Andel av fiskerättigheterna för Rederiet Isafold A/S, fiskart och kvot, andel

 • Atlantoskandisk sill, 21,1%
 • Sill Nordsjön, 15,1%
 • Sill Skag/Katt, 13,0%
 • Sill västra Östersjön, 0,6%
 • Sill östra Östersjön, 0,6%
 • Makrill, 21,0%
 • Makrill färöisk zon, 39,4%
 • Makrill norsk zon, 21,0%
 • Brisling Nordsjön, 5%
 • Brisling Östersjön, 5,3%
 • Tobis, 8,0%
 • Blåvitling, 4,8%
 • Blåvitling färöisk zon, 9,4%
 • Sperling, 0,2%
 • Havgalt, 20,2%

Total IOK-andel, 7,7%

Isafold Invest ApS är delägare i Hornsnes Invest A/S med 25% av aktier och kapital. Övriga delägare är de tre andra stora fiskeriföretagen i Hirtshals, Beinur A/S, Asbjørn A/S och Rederiet Ruth A/S. Hornsnes Invest A/S är huvudägare med 90% av aktierna och rösterna i varvskoncernen HY Group A/S med dotterbolagen Hirtshals Yard A/S och Vestkajens Maskinværksted A/S.

Lise Bjørn Jørgensen sitter i en mängd styrelser, Skovbrynet Tornby ApS, Rederiet Isafold A/S, Isafold Invest ApS, Rederiet Isafold P/R, FF Skagen Fond, FF Handelsafdelning ApS, Rygaard Fisketransport A/S, Scandic Pelagic A/S, FF Skagen A/S, HF industrifiskehandel ApS, HF Transport & Fiskehandel A/S, Hirtshals Tanklager ApS, Hornsnes Invest A/S, HY Group A/S, Hirtshals Yard A/S, Vestkajens Maskinværksted A/S, Danmarks Pelagisk PO, Forening notbåde i Hirthshals Erhverv Hjørring och Kulkajen I/S.

Läs också:

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!