Gamla Isafold såld till Norge

Gamla Isafold har sålts till Norge och heter numera Ole Ryggefjord (Ola Ryggefjord?). Det är en kombinerad pelagisk trålare och snörpvadsbåt levererad av Karstensen Skibsværft A/S till PR HG 333 Isafold år  2006. Längden är 76,25 meter, bredden 14,40 meter och bruttotonnaget 2 499 ton. Den är utrustad med en huvudmotor typ Bergen Diesel B32:40L9 som ger 4 490 kW.

Gamla HG 333 Isafold

Ole Ryggefjord har 11 RSW-tankar med en kapacitet på 2 300 kubikmeter. Kylning tillhandahålls av två RSW-anläggningar vardera med en effekt på 1 000 000 kcal/timme. RSW-anläggningen, som använder ammoniak R717 som köldmedium, levereras av Sabroe.

På däck finns vinschar, trummor och nätstjärtar levererade av Brattvåg, och det finns två vadbingar på 160 respektive 135 kubikmeter.

Säljare av båten är Rederiet Isafold A/S och köpare Norderveg AS. Norderveg äger sen tidigare VL-225-AV Slottstein (tidigare Frantsen Junior) på 693 bruttoton genom dotterbolaget Regina Fisk AS. Norderveg AS är en del av Olsen Gruppen AS. Enligt Kystmagasinet ska fiskerättigheterna skiftas till den nya båten:

Etter det Kystmagasinet forstår flyttes kvoter fra «Slottstein» til ”Norderveg” og kvoter fra ”Norderveg” til «Ole Ryggefjord»

Problemet med denna beskrivning är att det inte finns någon båt men namnet Norderveg i det norska fiskebåtsregistret. Men fiskerättigheterna ska i alla fall tas bort från Slottstein och tillföras den nya båten Ole Ryggefjord (Ole Ryggefjord?). Slottstein kommer sannolikt att säljas till upphuggning.

Rederiet Isafold A/S har för sin del en ny HG 333 Isafold.

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!