Var de demersala fiskeriföretagen fiskar – Gullbris

Med hjälp av Global Fishing Watch har jag kartlagt var de demersala fiskeriföretagen fiskar mellan den 1 juli 2021 och 1 juli 2023. Dennis Andersson är en ung fiskare som äger Fiskerederi Andersson AB i Smögen. Företaget har de små trålarna LL 467 Gullbris och LL 237 Avena.

Båda trålarna fiskade under den undersökta perioden enbart i Skagerak utanför Smögen och norrut. LL 467 Gullbris har tillstånd att fiska räka i Kosterhavet och Gullmarsfjorden vilket kräver användning av mindre trålar och rist. Kräftfisket sker i så kallade indragningsområden innanför trålgränsen. Även i det fisket är rist nödvändigt.

LL 237 Avena landade enbart kräfta under 2022 medan LL 467 Gullbris landade kräfta och räka samt små mängder fisk.

LL 467 Gullbris

LL 237 Avena

Läs mer:
Gilla Njord på Patreon!
Become a patron at Patreon!