Estlands största fiskebåtar 2014

Estniska fiskebåtar som ägnar sig åt fiske i Östersjön är små båtar. Utöver det har Estland en flotta av räktrålare och större trålare som fiskar i helt andra farvatten. Räktrålarna fiskar i Nordatlanten och ägs av företag som Reval Seafood (50% ägt av danska Ocean Prawns och 50% av isländska Reyktal) och Reyktal medan företag MFV Lootus äger trålare som är verksamma utanför Västafrika eller långt ute i Atlanten. Dess tre företags fiskebåtar är betydligt större än de som fiskar i Östersjön.

Estlands största fiskebåtar 2014, namn, bruttoton, ägare

Reval Viking, 2 350, Reval Seafood
Taurus, 1 780, Reyktal
Madrus, 1 602, MFV Lootus
Ontika, 1 410, Reyktal
Eldborg, 1 403, Reyktal
Armastus, 555, MFV Lootus

Reval Viking

Reval Viking

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , ,