Hirtshalsfiskarna – Kjærsgaard Hirtshals A/S

Kjærsgaard Hirtshals A/S äger idag den mindre trätrålaren HG 169 Argus på 18 ton och den mindre fiskebåten HG 304 Trio. Tidigare har de haft en större trålare vid namn HG 306 Tobis men den såldes år 2018.

Ägare av Kjærsgaard Hirtshals A/S är bröderna Niels Erik Kjærsgaard och John Christian Kjærsgaard med 50% var via var sitt personliga holdingbolag. I styrelsen för bolaget ingår även Jørgen Kjærsgård.

Under 2020 gjorde Kjærsgaard Hirtshals A/S en förlust på 2,8 miljoner DKK (2019 vinst på 6,3 miljoner). De bokförda tillgångarna var 10 miljoner DKK varav 5 miljoner i fiskerättigheter. Företaget har sin adress i Løkken, ett mindre strandfiskeläge där även John Christian Kjærsgaard bor. Antalet anställda är 3 stycken.

Andel av fiskerättigheterna för Kjærsgaard Hirtshals A/S, fiskart och kvot, andel

  • Torsk Skagerak, 0,9%
  • Torsk ö. Östersjön, 0,8%
  • Kuller Skag/Katt, 2,0% (Kolja)
  • Tunga Skag/Katt, 0,2%
  • Rödspätta Skag, 0,1%
  • Rödspätta Øster, 2,2%
  • Räka Nordsjön, 60,4%

Total FKA-andel, 1,1%

Ingen familjemedlem har några styrelseuppdrag vid sidan av de egna företagen.

Läs också:

 

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!