Havet.nu och deras märkliga inställning till debatt

Havet.nu har visat sig vara en forskar- och forskningsportal som inte alltid håller sig till sanningen utan publicerar felaktigheter och osanningar utan att reflektera vidare över det. Dessutom presenterar de utifrån felaktigheterna en sida som de klassat som debatt trots att där inte finns nån debatt alls.

Artikeln på Havet.nu som sprider felaktig information har länkar till en lång rad artiklar som företräder samma ståndpunkt och dessutom till viss del är helt lögnaktiga alster samt i övrigt artiklar om återupprepar samma lögner och felaktigheter i en slags cirkulär verksamhet där syftet är att framställa det som om den egna artikeln är sann då den är baserad på andra artiklar. Men en lögn blir inte mer sann bara för att den upprepas många gånger av många olika personer.

Inte en enda artikel med en motsatta eller på annat sätt annorlunda ståndpunkt länkas.  Sådana finns. Främst på min blogg men även på Ålands sjöfart. Hade havet.nu försökt att vara nåt mer än en ekokammare för vissa intressen vore det kanske rimligt att de också länkade till artiklar som presenterar andra synpunkter, vinklar och ståndpunkter än de som presteras i den inskränkta ekokammare som består av Sportfiskarna, journalisten Calle Godani, okunniga politiker, forskaren Henrik Svedäng och andra forskare, kommunikatören Annika Tidlund och länsfiskekonsulenten Henrik C Andersson med flera.

Om sillfisket/strömmingsfisket i Östersjön

Om sillfisket/strömmingsfisket i Bottenhavet

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!