Svenskdominerade Skagen – S 255 North Sea ApS

S 255 North Sea ApS är ett räkfiskeföretag som ägs av Karl Arne Nielsen och Thomas Hjort Samuelsen. Bolaget äger en splitter ny räktrålare, S 255 North Sea på 469 bruttoton och en avregistrerad fiskebåt som tidigare var S 255 North Sea. Det är ett av många danskägda räkfiskeföretag i Skagen där det största är S 386 Casilo ApS.

Under 2019 gjorde S 255 North Sea en vinst på cirka 3 miljoner DKK och de bokförda tillgångarna var 49 miljoner DKK varav 26 miljoner i fiskerättigheter och 23 miljoner i fiskebåtar inklusive den som då var under byggnad. Företaget har drygt 5 anställda.

Andel av fiskerättigheterna för S 255 North Sea ApS, fiskart och kvot, andel (Danmark)

  • Torsk Skagerak, 0,7%
  • Sej No/Sk/Ka, 1,4%
  • Kuller Skag/Katt, 0,7% (Kolja)
  • Räk Skag/Katt, 20,6%
  • Räka norsk zon, 6,9%

Total FKA-andel, 0,6%

Karl Arne Nielsen sitter förutom i styrelsen för S 255 North Sea ApS också i styrelsen för Skagen Fiskeriforening och Skagen Gourmet Rejer ApS. Det sistnämnda företaget som har en obetydlig verksamhet ägs av S 107 Skagerak ApS, S 226 ApS och Saron Fiskeri A/S med cirka 20% var. Andra ägare är bl.a. Karl Arne Nielsen och Niels Leif Steffensen med mellan 5% och 10% var.

Läs också:

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!