Lite fiskebåtsaffärer under hösten 2022

Under hösten såldes GG 1 Grimskär av Grahn & Lundberg AB till AB Nordkosters Fisk och oktober fick båten det nya namnet SD 539 Gryning. Namnet togs samtidigt bort från den äldre båten Gryning. Ägare av AB Nordkosters Fisk är Björn Tobiasson.

GG 1 Grimskär.

Fiskebåt LL 9 Lysekil AB (Niklas Hallberg) köpte i somras en mindre båt från Danmark som förut hette HG 263 Stromboli men fått namnet LL 9 Svartskär. Den gamla Svartskär avregistrerades då som fiskebåt. Den såldes dock till Fiskerederi Andersson AB i oktober för att sen få nytt namn i november, LL 30 Athena. Ägare av Fiskerederi Andersson AB är Dennis Andersson.

VG 97 Tärno ägs numera enbart av Johan och Henrik Karlsson efter att Alf-Åke Börjessson sålt sin andel.

FG 72 Lagun såldes samma månad av LL 91 Fisk & Skaldjur AB och Malin Andersson till LL Koket AB i Lysekil. LL Koket AB ägs av Malin Andersson som är sambo med Niklas Upper som äger LL 91 Fisk & Skaldjur AB. Bytte då namn till LL 72 Laguna. LL 91 Fisk & Skaldjur äger för sin del LL 91 Kristina.

I november sålde Alfhild Fiskeri AB den pelagiska trålaren GG 683 Rön till Tor-ön Fiske AB som därmed äger två båtar, en mindre i Sverige (Rön) och en större i Danmark, S 204 Tor-ön.

GG 683 Rön.

Arcadia Norr AB köpte i samma månad den avregistrerade fiskebåten Nea från Jörgen Andersson i Finland. Den verkar ännu inte vara registrerad som fiskebåt i Sverige. Arcadia Norr AB ägs av Bernt och Isac Bergström. Detta bolag har dotterbolaget Rederi AB Engesberg som äger GE 49 Arcadia.

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!