Fiskfiskarnas Hanstholm – Bjerggaard ApS

Bjerggaard ApS är ett fiskeriföretag i Thorupstrand på Nordjylland som ägs av bröderna René Holmgaaard Olsen och Morten Bjerggaard Olsen med 50% var via personliga holdingbolag. Företaget äger den kombinerade garn- och snurrevadsbåten HM 95 August på 114 bruttoton.

I motsats till många andra fiskare i Thorupstrand har de sin båt i Hanstholm. Den är inte byggd för att dras upp på stranden utan helt klart både för stor och annorlunda konstruerad. Företaget äger också den lilla båten HM 11 Mågen med Thorupstrand som hemmahamn.

2020 gjorde Bjerggaard ApS en mindre vinst och hade bokförd tillgångar på 20 miljoner DKK varav cirka 5 miljoner i fiskerättigheter och ungefär 14 miljoner i fiskebåtar under byggnad. HM 95 August var då ännu inte levererad.

HM 95 August. Bild: Jobi Værft

Andel av fiskerättigheterna för Bjerggaard ApS, fiskart och kvot, andel

  • Torsk Skagerak, 0,8%
  • Kuller Skag/Katt, 0,6% (Kolja)
  • Rödspätta Skag, 2,4%
  • Rödspätta Katt, 0,1%
  • Piggvar och slätvar, 0,2%

Total FKA-andel, 0,4%

Morten Olsen är styrelseledamot i Bjerggaard ApS och MBO Thorupstrand Holding ApS medan René Olsen är styrelseledamot är Bjerggaard ApS, R. August Holding ApS och Hanstholm Fiskeriforening.

Läs också:

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!