Norra skärgården – Alexi Timor AB

Göteborgs norra skärgård eller som det också är, Öckerö kommun, är det område eller den kommun i Sverige där fisket har förhållandevis störst betydelse. Det är tillsammans med havsorienterad verkstadsindustri (varv och tillverkning av fartygsutrustning) Öckerö kommuns största näringar även om många fler pendlar till Göteborg och arbetar där.

I Öckerö kommun finns den enda plats, ort, ö, i Sverige som är beroende av fisket för invånarnas försörjning. Det är ön Rörö som härbärgerar Sveriges två största fiskeriföretag, Astrid-koncernen och Rylo-koncernen (Themis) plus två stora fiskeriföretag till, Svanen Fiskeri AB och Rossö Fiskeri AB.

Även på Fotö är fisket den viktigaste näringen med de pelagiska fiskeriföretagen Stella Nova Fiskeri och Västfjord Fiskeri AB samt räkfiskeföretagen Fiskeri AB Ingun och Titania Fiskeri AB. På Hönö finns Jonas Klinganders stora fiskeriföretag liksom Västerland AB och Westerö-koncernen, på Öckerö finns Nicklason Fiskeri AB, DE Fiske AB och Fiskeri AB Signora. Även Björkö har några större fiskeriföretag som Hagberg Fiske AB, Glittfors Fiskeri AB och Wijkland Fiske AB.

Alexi Timor AB är ett företag på Hönö som ägs av Peter Alexandersson. Han är enda ordinarie styrelseledamot med Pär Simonsson från Hälsö och hans fru Birgitta Alexandersson som suppleanter. Pär Simonsson verkar vara revisor till yrket.

Företaget äger trålaren GG 704 Timor på 59 bruttoton som används till kräftfiske. Dessutom finns den mindre fiskebåten GG 334 Timor på nästan 15 bruttoton som antingen ägs av Peter Alexandersson direkt eller av bolaget.

Under senaste verksamhetsåret som slutade 2020-06-30 omsatte Alexi Timor AB 1,3 miljoner SEK och gjorde en förlust på cirka 200 000 kronor. Bokförda tillgångar var nästan 15 miljoner SEK vara 6 miljoner i fiskebåtar.

GG 334 Timor

Peter Alexandersson har inga styrelseuppdrag vid sidan av det egna företaget.

Läs mer:

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!

Ett svar på ”Norra skärgården – Alexi Timor AB”

Kommentarer är stängda.