Mest läst under 2021

Totalt hade fiskebloggen Njord 387 381 visningar från 165 580 unika besökare. Det gör sajten till Sveriges i särklass största sajt om yrkesfiske men det är inte så svårt då det faktiskt inte finns nån annan sajt eller tidning som fokuserar på yrkesfiske. Antalet besökare och visningar har varit ungefär lika stort sen 2016. Jag använder inte WordPress kommentarssystem vilket gör att den statistiken inte stämmer.

Det finns sajter som fokuserar på havsmiljö och sportfiskesajter som ibland skriver om yrkesfiske men det är i stort sett alltid felaktigt, fördomsfullt eller rent lögnaktigt. Undantagen från detta är få. Även när vanliga dagstidningar skriver om yrkesfiske är det i allmänhet på något sätt felaktigt eller lögnaktigt. Undantaget är tidningarna i Bohuslän som Strömstads Tidning, Lysekils-Posten och Bohusläningen och ibland också tidningarna i Halland.

Den mest lästa artikeln under 2021 var en artikel jag skrev sent på året. En artikel om brist på ansjovis inför julen där jag dessutom behövde korrigera minst en forskares felaktiga påståenden. Vid sidan av den har artiklar som reder ut namnförvirringen vad det gäller en del fiskarter och fiskprodukter varit populära.

Mest lästa artiklar 2021 enligt WordPress egen statistik

Brist på ansjovis beror inte på överfiske 5 930
Rysk kaviar, löjrom, sillrom, stenbitsrom, forellrom, torskrom … 3 645
Flundra, tunga, spätta och namnförvirringen när det gäller plattfiskar 3 536
Sanslösa dumheter i Netflix-film om fiske 2 884
Lax, laxöring, öring och forell 2 866
Allt mer bläckfisk i svenska vatten 2 045
Sveriges största fiskebåt GG 64 Astrid Marie är klar 2 004
Gitte Henning sjunger ”Ta’ med ud å Fisk” 1 941
Nya GG 64 Astrid Marie i Polen och Skagen 1 787
Skarpsill, brisling, ansjovis, sardell och sardin 1 734

Läs mer:

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!