Var de pelagiska fiskeriföretagen fiskar – DE Fiske AB

Med hjälp av Global Fishing Watch har jag kunnat kartlägga var alla pelagiska svenska fiskebåtar fiskat mellan den 1 juli 2021 och den förste juli 2023. DE Fiske AB är ett fiskeriföretag baserat på Öckerö men det ägs av två personer från Halland. En av dem bor idag på Öckerö.

DE Fiske AB har tidigare ägt SM 53 Glomskär, en pelagisk trålare med hemmahamn i Öregrund i Uppland norr om Stockholm. Båten som idag är såld till Finland har i huvudsak fiskat i Bottenhavet men även i Östersjön. De har haft tillgång till regionalkvoten i Östersjön och Bottenhavet genom att de aldrig fiskat utanför Östersjön och dessutom landat allt i hamnar vid Östersjön. Idag har företaget enbart en kvotbåt, GG 370 Mercy. En gammal skorv till sidotrålare.

Fisket i Bottenhavet är inriktat på sill/strömming och i Östersjön på sill och skarpsill.

Läs mer:
Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!