Var de pelagiska fiskeriföretagen fiskar – Västfjord

Med hjälp av Global Fishing Watch har jag kunnat kartlägga var alla pelagiska svenska fiskebåtar fiskat mellan den 1 juli 2021 och den förste juli 2023. Västfjord Fiskeri AB är ett fiskeriföretag på Fotö som har en lång rad ägare där de flesta heter Gustavsson i efternamn. Delägarna har personliga företag som fungerar som personaluthyrningsföretag som hyr ut personal (dem själva) till fiskeriföretaget. Företaget har inget dotterbolag eller systerbolag i Danmark men de äger också en räktrålare.

Företaget äger en pelagisk trålare som bär namnet GG 218 Västfjord II. Båten används till fiske i Bottenhavet, Östersjön, Nordsjön och Skagerak. Så också under den granskade perioden. I Bottenhavet fiskas sill/strömming, i Östersjön skarpsill och sill, i Skagerak sill och skarpsill och i Nordsjön sill, skarpsill och tobis.

GG 218 Västfjord

Läs mer:
Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!