Mest läst om fiske och havsmiljö 2014

På denna blogg alltså.  Antalet sidvisningar under denna bloggs första hela år har varit cirka 160 000 fördelat på 60 000 besökare. Under hösten har antalet besökare stigit stabilt och stadigt. Flera inlägg har under senare tid uppmärksammats på facebook vilket lett till stort antal nya läsare. Medlemsskap i en del facebookgrupper har också gjort det möjligt att bättre locka läsare till sajten. De mest lästa inläggen är sådan som presenterar mindre känt statistik och sådan som visar bilder på stora svenska fiskebåtar och pelagiskt fiske. Under året har bloggen utvecklats till Sverige största sajt om yrkesfiske.

8 av de 10 mest lästa inläggen handlar helt eller delvis om familjen Johansson och Astrid-koncernen samt deras båtar S 264 Astrid, GG 764 Astrid, E 532 Rockall med flera. Astrid-koncernen är den största fiskerikoncernen i Sverige utan konkurrens och är egentligen det enda svenska fiskeriföretag som också placerar sig bland de allra största i Norden. Astrid-koncernen hör hemma på Rörö, men har verksamhet även på andra platser såsom Rönnäng, Mollösund och Skagen.

Artikel Visningar
Svenskt företag är Skandinaviens största sillfiskare 2,290
Största svenska fiskebåten – nya Astrid till Skagen 1,762
Största svenska fiskebåtarna 2014 1,742
Frihamnen på juldagen 1,146
Största innehavare av pelagiska fiskerättigheter i Danmark 2014 1,033
Svenska fiskebåtar på bild – Rörö, Fiskebäck, Skagen, Dakhla, Stansvik 907
Stora Astrid i Frihamnen på juldagen 580
Sævikson, blivande GG 505 Polar 579
Svenskt pelagiskt fiske med dansk flagg år 2014 548
Största svenska fiskebåtarna 2013 535
Splitter ny trålare på grund 505
Kvotbaroner – Gitte Henning 475
Rörös fiskebåtar 396
Krabbfiske i Alaska – Deadliest Catch 378
Svenska kvotbaroner kontrollerar 80% av fiskkvoterna 376
Kvotbaroner – Johansson och Rockall 374
Sejfiske med HM 555 Kingfisher 359
Krabbfiske blir allt viktigare i Barents hav 356
GG 203 Ginneton i Frihamnen 346
De som fiskar sill, makrill och industrifisk i Danmark 346

Cirka 40% av besökarna kommer till sajten via Googlesökningar, ungefär 7% från social media som Facebook, Twitter, Disqus med mera, 1,5% från min större vänsterpolitiska blogg Svensson och 1,5% från Yrkesfiskarnas hemsida.

Huvuddelen av läsarna hör hemma i Sverige, 75% av läsarna under året återfinns där. Efter det följer Danmark (7%), Norge (5%), UK (1,5%), Finland (1,5%) och därefter flera länder med strax under 1% av läsarna (Tyskland, USA, Spanien, Frankrike, Island) och två länder kring 0,5% (Färöarna och Nederländerna). Andelen danska läsare har ökat under slutet av året. En del av de utländska läsarna är flitiga användare av Google translate. Något som dock är ovanligt bland nordiska läsare med undantag av finskspråkiga läsare i Finland.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , ,

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!