Fiskarna i Sveriges största fiskeläge – Gustav Grundén AB

Sveriges största fiskeläge är Fiskebäck i västra Göteborg. Där hör de flesta pelagiska fiskeriföretagen hemma och där finns också många demersala fiskeriföretag. I närheten finns också ett mindre fiskeläge, Önnered, som är formell hemmahamn för ett fåtal fiskebåtar som dock använder Skagen eller Fiskebäck som huvudhamn då de inte kommer in i Önnered alternativt inte så praktiskt med Önnered.

Flera av företagen i Fiskebäck och Önnered har jag skrivit om i samband med Skagen, Hanstholm och Thyborøn. Det rör sig om Fiskeri AB Ginneton/Gifico, Ahlma Fiskeri, Torland Fiske AB, Tor-ön Fiske AB, Saron Fiskeri/August Fiskeri, Älvsborg Fiskeri AB och Berndtsson & Börjesson Fiskeri AB.

Gustav Grundén AB är ett demersalt fiskeriföretag som hör hemma i Önnered. Det ägs inte helt förvånande av en person som heter just Gustav Grundén. Företaget äger den lilla demersala trålaren GG 173 Grace på 113 bruttoton. Omsättningen i företaget var nästan 5 miljoner SEK år 2020 med en marginell vinst. Bokförda tillgångar är 13 miljoner SEK varav i stort sett allt i företagets fiskebåt. Företaget ägnar sig åt fiskfiske, räkfiske och kräftfiske och har årliga fiskemöjligheter för flera fiskarter, kräfta och räka.

GG 173 Grace

I styrelsen för Gustav Grundén AB har Gustav Grundén sällskap av sin fru Matilda Viktoria Grundén som suppleant. Några andra styrelseuppdrag har ingen av dem.

Läs mer:

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!