Greenpeace polisanmäler Henning Kjeldsen

På grund av de ”avslöjanden” som gjorts om Henning Kjeldsen och hans köp av kvoter via bulvaner och kvotägarföretag så har Greenpeace anmält Henning Kjeldsen till polisen. Detta enligt danska tidningen Fiskeritidende:

Miljøorganisationen Greenpeace har netop politianmeldt fiskeskipper Henning Kjeldsen og hans hustru samt NaturErhvervstyrelsen.

[…]

– Det handler om mulig snyd med fiskekvoter for op til et trecifret millionbeløb. Det er ikke i orden og skal undersøges til bunds, siger Birgitte Lesanner, der er chef for Greenpeace Danmark.

I polisanmälan har Greenpeace skrivit:

Greenpeace mener, at Henning Kjeldsens og dennes hustru har firmaet Nordstrand Fiskeri ApS for bevidst at tilegne sig flere kvoter, end loven tillader. Dette underbygges af nedenstående dokumentation. Derudover mistænker Greenpeace, at Henning Kjeldsen og Birthe Kjeldsen med Gitte Henning A/S og Nordstrand Fiskeri ApS konstruktionen, med stor sandsynlighed bryder §90 stk 3 i bekendtgørelsen, der skriver at en persons samlede årsmængder af IOK­-kvoter højst må udgøre 10 % af de samlede danske IOK­kvoter.

Derudover mener Greenpeace, at politiet bør undersøge om konstruktionen af firmaerne HG Polaris ApS og August A/S, begge ligeledes med adresse på Østerbyvej 44, 9990 Skagen er i tråd med lovens ånd. HG Polaris ApS har Nordstrand Fiskeri ApS og dermed Birthe Kjeldsen som medejer og ejer ifølge seneste årsrapport kvoter for kr. 13.377.751.

August ejes af fiskeriselskabet Jens Granlund ApS, der ifølge CVR registret ejes af Patrick Røn. Patrick Røn er Birthe Kjeldsens søn og Henning Kjeldsens stedsøn, ifølge CVR registret har Patrick Røn også adresse på Østerbyvej 44. August A/S ejer fiskerettigheder for kr. 41.668.436, ifølge Augusts seneste årsrapport.

NaturErhvervstyrelsen har godkendt Birthe Kjeldsens ansøgning som erhvervsfisker samt alle handler som Nordstrand Fiskeri ApS har gjort. Greenpeace mener, at NaturErhvervsstyrelsen burde have været opmærksom på, at der var risiko for, at denne konstruktion ikke var i tråd med lovens ånd, som var at sætte en stopper for yderligere kvotekoncentration.

Gitte Henning med systerbolag är sannolikt inte den enda fiskerikoncern som äger mer kvoter än vad som egentligen är tillåtet men är med stor säkerhet det största företaget som agerar på detta vis. Genom bulvaner och flera olika företag är det som företaget sysslar med sannolikt inte ett lagbrott, men det är helt klart ett brott mot den danska lagstiftningen intentioner. Inget annat av de stora pelagiska fiskeriföretagen i Danmark med IOK-rättigheter har gjort på samma sätt även om flera företag äger små jollar som har kvoter. När det gäller de stora demersala fiskeriföretagen med FKA-rättigheter verkar systemet med kvotägande jollar dock vara lite vanligare.

Läs också vad jag skrivit om de stora danska fiskeriföretagen tidigare. Om Gitte Henning och deras bulvanföretag skrev jag för flera månader sen, jag misstänker att DR och Greenpeace haft nytta av det jag skrev då samt följt upp det genom noggrannare kontroller i register.

Danska kvotbaroner och stora fiskeriföretag

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!