Tiraholms Fisk – familjen Ekwall

Tiraholms Fisk AB är ett fiskeri- och fiskodlingsföretag i Tiraholm vid Bolmen i Unnaryd som ligger i Småland. Det ligger dock i Hylte kommun i Hallands län. Ägare är familjen Ekwall. Styrelsen i bolaget består av Nils Ekwall, Eva Ekwall, Jens Ekwall (ordf), Malin Ekwall och Jonas Ekwall. Suppleant i styrelsen är Sten Liljedahl.

Bild: Tiraholms Fisk

Tiraholms Fisk bedriver fiske av främst gös men även gädda, brax, lake, abborre, sik, siklöja och mört. Fisket sker med bottengarn (storryssjor). De odlar också regnbåge. Dessutom bedriver de gårdsbutik med bl.a. fiskhandel, fiskberedning, rökeri, restaurang, hotell och konferensverksamhet.

År 2022 (20210401-20220331) omsatte Tiraholms Fisk AB nästan 19 miljoner SEK. De bokförda tillgångarna var nästan 6 miljoner SEK. Hur mycket av omsättningen som fisket står för är okänt men det är sannolikt bara en mindre del. Troligen bedrivs dock fisket eller en del av fisket i den enskilda firman Tiraholms Fisk som omsatte mellan 3 och 5 miljoner är 2021.

Landad fisk 2022 i kg

  • Gös, 7 437

Jag har bara landningssiffror för gös, signalkräfta och siklöja. Den landade mängden siklöja var mycket liten.

Familjen Ekwall äger också fastighetsbolaget Rammhallarna AB. Jens Ekwall är även ägare av Bryggeviken AB som föder upp nötkreatur. Styrelseledamot i bolaget är Jens Ekwall medan är Linda Ekwall är styrelsesuppleant. Malin Ekwall är för sin del styrelseledamot i Signerat Halland Ekonomisk förening, och Kulinarisk Resa genom Halland Ekonomisk förening. Det är marknadsföringsorganisationer. Slutligen är Jonas Ekwall styrelsesuppleant i Svenska Insjöfiskarenas AB.

Läs mer:
Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!